En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının elden yapı dışına açılması gerekir.

Yangın bapsı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bu merdivenler, evgin kaçış senaryolarında hızlı ve güvenli bir şekilde açılıp kullanıma hazır hale gelir. Bu sayede, binada mevcut kişilerin eskiden boşaltma edilmesi sağlamlanır ve kişi kaybı riski minimize edilir.

Ivedi çıkış bapları konstrüksiyonsı bakımından kimi özelliklerle donatılır. Kapıların saksılıca özellikleri dundaki gibidir:

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın durumunda insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı aklı başında sağlamlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim parçerge.

Bir binada yahut yapı peknda, kaçış yolu olarak görev veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Devam-3/B ve Devam-3/C’bile belirtilen sürelere akla yatkın olması mecburidir.

Yangın merdiveni bapları umumiyetle alevlere dayanıklı malzemelerden üretilir ve evgin durumlarda kolayca açılabilecek şekilde tasarlanır.

şayet bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedi çıkış kapısı yerine yapı ön aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe için bağırsakkuruluşsı ve kullanılan sac lafınlığı Yangın çıkış kapısı istanbul standarttan daha narin kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı henüz buna bağlamlı olarak elan bozuk olmaktadır.

Ortam kattaki dükkân ve benzeri yerlerde şahsiyet nüshası 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en ırak noktadan dış ortama açılan bapya olan uzaklık 25 m’den azca ise, çatı dışına hareketsiz çıkış ehliyetli kabul edilir.

Yangın Bapsı yaman sızdırmaz özelliğe malik olması nedeniyle yangın çabucak insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Bu baplar dışarıya selim ve kolay açılabilen konstrüksiyonya sahiptir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın merdiveni fiyatlarını belirlerken dikkate aldatmaınması müstelzim bir özge faktör de montaj ve kurulum maliyetleridir. Yangın merdiveni sisteminin kurulumu, mütehassıslık mucip bir sorunlemdir ve umumiyetle hevesli bir grup aracılığıyla gerçekleştirilir.

Yangın merdiveni kapıları, yangına karşı etkili peklik gösteren malzemelerden yapılmış olmalıdır. Ekseri yangına dayanıklı çelik yahut ahşap malzemeler yeğleme

Report this wiki page